Телефон 0883303093

Alleva: Новата суперхрана за кучета и котки.

24 / 08 / 2021

Представете си, че търсите суха храна за кучета или котки и влизате в добре зареден зоомагазин – кое е първото което впечатлява? Отговорът е един – богатото разнообразие от продукти. Ами сега, какво да изберете? Толкова различна храна, като: марка, цена, вкусове, потребности. Нашият съвет е, да не се доверявате на най-евтината суха храна, защото тя неминуемо ще съдържа вредни за вашето животинче съставки. И най-вероятно, след време ще влезе в сила поговорката „Евтиното винаги излиза скъпо.” , но с цената на здравето на вашето четириного приятелче. 
На този фон, скоро се появи нов играч на пазара, който смело заяви претенциите си, че предлага суперхрана за кучета и котки – Alleva. И ние, разбира се, бяхме длъжни да проучим за какво точно иде реч, та се запитахме следното: какво съдържа тази храна и как допринася  за благоденствието на нашият домашен любимец? Ето и какво научихме:
Накратко, това е суха храна за кучета и котки, която се отличава с чудесни вкусови качества, тъй като в нея са съчетани: първокачествени животински протеини и мазнини; фитонутриенти, които са ценна гама от растителни съединения и добър съюзник в борбата с редица сериозни заболявания.
Alleva предлагат няколко линии от храната, съответно за кучета и за котки:

1.    Alleva Holistic – Тази линия, предлага храни за кучета и котки, които съдържат ефективен коктейл от фитонутриенти, характерни със своята висока функционална активност.
Прави ни впечатление, че в тази гама храни се съдържа и корен от женшен, който служи за намаляване на стреса по време на пътуване и има силен енергизиращ ефект. Тази храна е изключително подходяща за по-възрастни домашни любимци. Друго, което следва да отбележим е липсата на зърно в състава на тази храна, а всички знаем колко вредно е то, особено за котките. Все пак, преди много години човекът е опитомил котката за да пази зърното от мишки, а не за да си похапва от него.

2.    Alleva Natural – Тук веднага виждаме, че към основните съставки има добавена и дехидратирана тиква. Тя е отлична за насърчаване на чревното благосъстояние и комфорт, а също и за функционалността на жизненоважни тъкани и подкрепа на ставите.
Самият продукт е приготвен на пара, за да се запази качеството на съставките. Гарант за неговата свежест са използваните естествени природни антиоксиданти като розмарин, зелен чай и витамин Е.
Храната от тази серия е с ниско съдържание на зърнени култури, заради това се предлага само за кучета.

3.    Alleva Equilibrium – Неслучайно тази серия се нарича Equilibrium (равновесие). Това е така, защото съчетаните в нея протеини, зеленчуци и плодове са в перфектен баланс. Плодовете като ябълка, морков и червена боровинка работят усилено в подкрепа на чревното здраве. 
Храната от тази серия не съдържа глутен и зърнени култури, което я прави подходяща както за кучета, така и за котки.

И все пак, тези които най-добре биха могли да оценят храната от Alleva са нашите опашати приятели – кучето и котката. Нашите вече я опитаха и определено бяха възхитени.